|
Statii radio emisie receptie, Midland, TTi, Maxon si accesorii auto
Societatea vinde, repara si calibreaza: statii radio, statie taxi, statie camion si antene CB Midland, detectoare radar
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
xadi Sergent
Data înscrierii: 05/Dec/2009 Mesaje: 8
|
Trimis: Joi Iul 08, 2010 3:19 pm Titlul subiectului: Midland G9 |
|
|
| Ce parere aveti despre Midland G9 ? Un review ar fi foarte util |
|
| Sus |
|
 |
xadi Sergent
|
Trimis: Mie Iul 14, 2010 3:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am luat in G9, pana la urma.
La prima vedere e o statie faina, se tine bine in mana si cred ca se poate folosi fara probleme pe ploaie / ninsoare. Se inchide bine carcasa.
Prima nedumerire: nu stiu de ce toti ii fac reclama ca este o statie de 5W. Nu reiese de nicaieri asa ceva. In documentatie scrie clar, 500mW. In interior nu am gasit jumperi pentru cresterea puterii.
A doua "nemultumire": nu stiu de ce au scos butonul "scan/mon". Era mai comod. Acum, ca sa monitorizezi un canat trebuie sa ti apasat 5 sec ambele sageti. Cam incomod. Pentru scan trebuie sa apesi sageata un sus 5 sec.
Urmeaza sa fac un test comparativ cu G7 sa vedem ce imbunatatiri aduce antena de 12 cm. Am sa revin cu detalii. |
|
| Sus |
|
 |
detectoare Colonel
Data înscrierii: 29/Sep/2007 Mesaje: 102
|
Trimis: Mie Iul 14, 2010 10:49 pm Titlul subiectului: Daca ai nevoie de schema de modificare a puterii o sa o pun |
|
|
Daca ai nevoie de schema de modificare a puterii o sa o pun la download.
Asteptam testul comparativ. _________________ Statii radio emisie receptie Midland, TTi si Maxon |
|
| Sus |
|
 |
detectoare Colonel
|
|
| Sus |
|
 |
xadi Sergent
|
Trimis: Joi Iul 15, 2010 12:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru schema !
Iar acum review #2
Vreau sa mai vorbesc putin despre aspect:
Carcasa este robusta, bine inchegata, nu scartaie nimic chiar daca o strangi puternic in mana. Capacul pentru baterii se inchide foarte bine si am observat garnituri suplimentare de cauciuc pentru etansare atat in compartimentul bateriilor cat si intre cele doua componente ale carcasei care se strang in suruburi.
Asta Imi place. Cu siguranta poate fi folosita in conditii extreme de praf, ploaie, ninsoare...
Acum, comparatia cu G7:
G9 este ceva mai groasa decat G7 cu vreo 3 mm (desi in specificatii scria ca este mai subtire - aici iar dau o nota proasta reclamei). Inaltimea statiilor fara antena este aceeasi.
Receptia:
Zona de acoperire a G9 este aceeasi cu G7 in sensul ca acolo unde G7 nu receptioneaza nimic, nici G9 nu prinde, iar unde am semnal pe G9 am si pe G7.
Imbunatatirea este legata de calitatea receptiei, de ex: unde cu G7 auzeam fashait puternic si vorbe imposibil de inteles, cu G9 fashaitul era mai slab si se putea intelege ceea ce se vorbea. Nu stiu de la ce distanta receptionam semnalul, nu am incercat un contact pentru ca emitatorul era de fapt o statie care monitoriza un bebel (in fundal se auzea si televizorul).
Emisia am sa o testez peste 2 saptamani, cand am in plan o iesire la munte.
Castile cu microfon de la G7 se potrivesc la G9, la fel si acumulatorii. Poti sa pui BP-ul de pe G7 pe G9 si ai 6v in loc de 4,8v.
In concluzie:
Imi place statia G9, insa pe partiile de ski am sa folosesc in continuare G7 pentru ca este mai subtire si sta mai bine in buzunar.
G9 am sa o folosesc pentru iesirile la munte sau cu bicicleta, pentru deplasarile cu mashina sau pentru vorbitul in oras.
Acum am montat pe G9 antena de 35cm G7 Flex, tot de la Midland . Pare cam firava ... Cand ajung acasa fac testul comparativ .
Apropo de antene: Nu as mai vrea sa ii scot adaptorul SMA. Exista pe la noi antene pentru 446 MHz sub 12cm, cu mufa SMA tata ? |
|
| Sus |
|
 |
xadi Sergent
|
Trimis: Joi Iul 15, 2010 1:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Revin cu o corectare: conform schemei, statia e deja setata pentru 5W  |
|
| Sus |
|
 |
detectoare Colonel
|
|
| Sus |
|
 |
xadi Sergent
|
Trimis: Joi Aug 05, 2010 11:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, imi place G9. Are o receptie mai clara decat G7.
Am testat si emisia in Bucuresti. Mi-a raspuns cineva cam de la 3 Km. Eu stau la et 9 si am deschidere.
Cu antena de 35cm se aude si mai bine, iar emisia creste simtitor, dar am revenit la antena originala pentru ca cea de 35cm super flex nu prea e practica. In masina ating plafonul atunci cand vreau sa vorbesc la statie, iar cand port statia in buzunar se flexeaza foarte tare, cu fiecare pas. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|